Kesämielellä

Muutama lämpöinen aurinkopäivä. Mitä muuta tarvitaan kesämielen saapumiseen.

Silmiä kirveltävä auringonpaiste saa ilosta hytisemään. Kesä on vihdoin, vihdoin alkamassa. Tämän viikonlopun aikana on lauma lapsia päässyt kesälaitumille. Voi niitä riemun kiljahduksia ja keveitä askelia. Vilpitöntä nauttimista ja iloa.

Meillä taisi myös hupsahtaa kesää päähän. Joutilaina päivinä pyöräiltiin. Kierreltiin lähitienoon autoapajoita. Niin vain ilmestyi meidänkin parkkiruutuun täytettä. Kesän riemua ja vapautta neljällä renkaalla. Tuntui vaan hienolta siirtää ja lastata ruuan painosta notkuvat kestokassit takakonttiin. Ei painanut jaloissa eikä tullut tuskanhiki kotimatkalla. Vaikka hyvää hikeä onkin.

Mikä onkaan hienompaa kun kaartaa kesäiltoina maakunnassa. Etsiä ja löytää. Uutta ja ihmeellistä. Nähdä ja kokea vähän kauempaa ja enemmän metsästä.

Käytiin äsken Mussukan kanssa lenkillä. ”Ei ihan pitkää lenkkiä äiti”. Käytiin vähän pitkä vain. Kesämielellä käytiin pakkasen täydeltä jäätelöä. Istuttiin vieretysten syömässä kumpikin omaamme. Ja nii se lämmitti, aurinko. Muurahaisten touhuja katseltiin. Ei kiirettä, niin mukavaa. Ei lomasta tietoa, mutta silti,

Kesämieltä toivotan,

Piipero