Joulu ja uusi vuosi

Taas se tuli. Aika avata joulukalenterin viimeinen luukku.  Joulu. Hämmästyttävän nopeasti. Onko todella vuosi kulunut, vaan uskottava se on. Arjen melskeet ja kiireet veivät tämän syksyn kuitenkin niin nopeasti jouluun.

Tänäkin jouluna vietittiin juhlaa omassa kodissa, oman perheen kesken. Kyllä kannatti. Olihan sitä monenlaista tunnetta ja ilmaisua päivän aikana. Vaikka itkettiin, mutta myös naurettiin. Pukin vierailu kun saatiin joulurauhan julistuksen jälkeen paketteineen suortettua niin tunnelma vapautui. Sitten sai istahtaa kiikkutuoliin ja seurata lasten touhua. Itsellä kului muut joulun päivät työn merkeissä joten joulu jäi hieman ”tyngäksi”. Silti laitettiin ja katettuna pöytään perinteisiä herkkuja. Riisuttiin jälleen turhaa hössötystä.

Annettiin joulun taas mennä pois. Otettiin uutta vuotta vastaan. Raketteja ammuttiin mummolan mäellä. Tähtisädetkut unohtui, mutta lasten silmissä oli tähtiä riittävästi. Hämmästyttävää. Se että miten olemme erilaisia. Tinttis intoili raketeista ”lisää pampam!”. Pieni ja pippurinen hän<3. Naposteltiin ja oltiin mahat pullollaan. Ei tehty lupauksia. Korkeintaan toivottiin enemmän kärsivällisyyttä ja tyytyväisyyttä. Katoava luonnonvara minulla.. Mielessäni toivoin myös, itsekkäästi, yhtä velvollisuuksista vapaata aamua.

Vauhtiin päästy on jo nyt. Pyrkimyksenä löytää rauhoittumisen hetkiä. Antaa aikaa toisillemme. Rakkauden ja terveyden täytettä vuotta toivon.

Piipero