Tuhannen toukat

Tiedätkö tunteen kun elämään eksyy sekaan odottamattomia vieraita. Kotiin kuulumattomia pieniä olentoja.

Eräänä marraskuisena iltana miehen pyynnöstä kaivettiin joulukoristelaatikko esiin. Lapset innoissaan esittelivät äidille huovutettu joulutonttua. ”Mihin tämä laitetaan” kuului kysymys. Otin tontun käteeni ja huomasin sen olevan täynnä jotain tuhannen toukkia. Sen enempää miettimättä tonttu sai kyydin roskikseen. Tarkistimme lopun laatikon sisällön ja surutta lensi koko laatikko sisältöineen molokin pohjalle. Ja hetken päästä muutama muu laatikko perässä. Pitkään olin ja miettinyt miten raaskisin heittää vanhoja koulutodistuksia nurkista pyörimästä. Nyt lähtivät nekin. Oikealla syyllä ei tarvinnut miettiä.

Taskulampun avulla käytiin  koko asunto läpi ja toukkia löytyi sieltä täältä. Kanta oli jotenkin räjähtänyt. Ehkä suotuisat kosteat kelit tänä vuonna. Lievästi ilmaistuna inho ja hysteria saivat vallan. Tuntui että toukkia kihisee päässäkin! Toukat ilmeni turkiskuoriaisen toukiksi. Ihmiselle vaaraton, inhottava kyllä, mutta tykkää käyttää ravintolaan tekstiilejä. Muutama peitto ja tyyny sai myös kyytiä. Jokunen yö kului sängyssä piehtaroidessa.

Asiallisesti myrkytettynä toukat pysyvät vuosia poissa kyseessä olevasta asunnosta. Silti meillä nousi niin iso inho, että päätettiin laittaa koti vaihtoon. Onneksi vuokranantaja oli ymmärtäväinen ja tuli vielä vastaan seuraavan kuun vuokrassa. Uusi koti löytyi lyhyellä varoitusajalla tutusta pihapiiristä. Kaksi viikkoa pyrittiin jätesäkkien ja laatikoiden keskellä. Kaiken huippuna pestiin kaikki tekstiilit läpi ehkäistäksemme toukkien mukaan lähtemistä.

Muutto rypistys saatiin, kiitos muuttoavun, joulukuun ensimmäisenä lauantaina tehtyä. Uusi koti tuntuu juuri sopivalta meille ja tuntui hienolta istua oman saunan lauteille muuttosaunaan. Luksusta! Sunnuntaina tavarat oli kutakuinkin järjestyksessä ja aloin imuroimaan paikkoja. Tattadadaa! Hellan alta löytyi kuivuneita toukkia. Voi itku! Tehokasta siivousta ja nurkkien pöllytystä jatkossa. Talvipakkasilla kannetaan patjat ulos tuulettumaan,ihan varmasti!

Jottei kaikki olisi tuntunut liian helpolta sairasti lapset kaiken keskellä vesiroko. Mutta näistä on nyt selvitty ja aletaan keräämään voimia kohti uusia haasteita. Toivottavasti ei liian montaa taas yhtäaikaa 😅

Tänään meidän kodissa tuoksuu teeleipä ja karjalanpiirakat.

Piipero

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *