Elämä ilman aikatauluja

Kokonaista kaksi kuukautta lomaa. LOMAA!. Elämää ilman aikatauluja,kun tavallisia arkirutiineja ei oteta lukuun. Onko vapauttavaa herätä pötkötellen ja kiireettä. Vapaus päättää tehdäänkö vai ollaanko tekemättä.

Sain positiivista palautetta. ”On hienoa kuulla jonkun ajattelevan lapsia niin paljon, että he saavat olla päiväkodista lomalla.” Olin hieman typertynyt. Tottakai olen lasten kanssa, jos itsekin lomailen. Valehtelisin jos väittäisin etten nauttisi myös siitä, että lapset olisivat osan lomastani hoidossa. Täysinäinen lepo ja rentous tulevat kuitenkin yksin hiljaisessa kodissa. Tähän onneksi mahdollistaa myös ihana puoliso, että voidaan vuoroin olla yksin.

Elämä ilman aikatauluja tekee minut onnelliseksi. En ole kokoajan takakireä ja huumorintajuton äiti ja puoliso. Saan tehdä kotitöitä kiireettä. Ehdin pestä pyykit yhtenäpäivänä. Ehdin siivota siinä samalla viikkosiivouksen. Hieno tunne. Nautin siitä.

Loma mahdollistaa kesästä nauttimisen. Ehtii vaikka ihmetellä ja istua ”onkimassa” rannalla. Saa leikkiä niin paljon, että kyllästyy. Saa tuntea myös tylsyyttä, mutta olla siitäkin onnellinen. Olen kiitollinen miehelleni, joka innostuneesti jaksoi lähteä kesätöihin kouluvuoden jälkeen. Itsellä voimavarat olivat vähissä ja loma tuli viimetipassa.

Nyt on akkujen latailun aika.

Kohti juhannusta nautiskellen,

-piipero

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *