Äitiyden tähtihetkiä

Mitkä ovat äitiyden tähtihetkiä. Siisti koti, nätisti puetut lapset, kärsivällinen äiti, terveellinen lounas. Ehkä noitakin mutta todellisuudessa paljon muuta. Pieniä hetkiä ja onnellisuuden murusia arjen keskellä.

Äidiksi tulemisen ja myös elämän suurimpia tähtihetkiä ovat olleet lasten syntymät. Esikoiselta, ainakaan minä, en juuri tajunnut alkuhämmennyksissä mitään. Olihan se vauva ihan ihana ja söpö. Niin pieni ja heiveröinen, että juuri uskalsi sylissä pitää ja vaatteet vaihtaa. Nautinnollisista äitiyslomapäivistä ei ole jäänyt muistikuvaa. Mutta tähtihetkiin lukeutuu silti. Toisen lapsen syntymä oli ehkä minun kohdallani suurempi hetki. Siinä määrin kun äitiyden alkutaipaleen tunteet eivät olleet enää uusia. Voi pientä kuinka sitä osasikaan erilailla nuuhkutella ja ihastella. Tähtihetki, ehdottomasti.

Tämän päivän onnellisuuden tunteet olivat pienestä ja pienistä kiinni. Kerrankin osasin istahtaa aloilleni kiikkutuoliin. Ottaa pienen räkänokan syliin. Vähän päästä sai toinenkin polvi istujan. Kyllä tuntui hyvältä kun käpertyivät kainaloon molemmat. Hissukseen keinuttiin ja lauleskeltiin. Sydämen onnellisuus tuntui varpaissa asti. Koti oli leikkien jäljiltä tavarapaljoutta ja hyrskynmyrskyä. Ei haitannut. Pienet opettajat toivat rauhallisuuden kitinällään. Tähtihetki <3

-Piipero

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *